Szilikon telefontok - Tokbolt.hu

A mobiltelefon tokok elképesztően széles választékban kaphatók, így az ember hajlamos megvenni az elsőt, ami elnyeri a tetszését, anélkül, hogy alaposabban körbenézett volna. A szilikon tokok számos előnnyel rendelkeznek, ezért megéri megfontolni a beszerzését.

Szilikon tok kiválasztása mobiltelefonunkhoz

A szilikon tokok passzentos és korszerű megjelenésű puha telefontokok, melyek szorosan illeszkednek a telefonra. Az alábbiakban bemutatunk néhányat a szilikon mobiltelefon tokok legfontosabb előnyei közül.

Szoros illeszkedés

A szilikon szépsége a rugalmasságában és nyújthatóságában rejlik. Ez a gumiszerű anyag könnyen alakítható a kívánt formára, amely így képes lesz szorosan körülölelni telefonunkat. A szilikon védőtokokat speciálisan az egyes modellekre készítik, hogy a megjelenés és az illeszkedés a legtökéletesebb legyen. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a gombok, kábelek és csatlakozó portok számára a megfelelő részen van kihagyva hely. Mivel a szilikon úgy öleli körül a telefont, mint egy kesztyű, ezek a tokok rendkívül simulékonyak, és alig észrevehetőek, így még keskenyebb megjelenést kölcsönöznek modern telefonjainknak. Egyáltalán nem vastagok, és nem nehezek. A szilikon tokokat könnyű felhelyezni és eltávolítani, alkalmazásuk tehát rendkívül kényelmes. A szoros illeszkedésnek és visszafogott kialakításnak köszönhetően a szilikon tokok könnyen zsebre tehetők, elférnek egy kis retikülben is, diszkréten hordhatjuk magunkkal. Mindennek köszönhetően szívesen használjuk, ha nyaralni, bulizni, edzeni megyünk, vagy más hasonló helyzetekben.


Védelem sérülés ellen

A modern telefonok ma már a legtöbb esetben drága készülékek, melyeket nem csak telefonálásra használunk, hiszen értékes eszközként számos hasznos funkcióval és információval látnak el minket. Ha elveszik, vagy megsérül, az komoly problémát jelent, ezért érthető, hogy mindent megteszünk a balesetek elkerülésének érdekében. Mivel a szilikon tok a telefon egészét körülöleli, teljes körű védelmet nyújt, és nincs szükség eltávolítani semmit ahhoz, hogy használhassuk a telefonunkat. A szilikon egy rugalmas anyag, amely elnyeli az ütközés erejét, tehát kiváló védelmet jelent a leesés vagy egyéb, becsapódással járó baleset ellen. A szilikon tokok sok esetben bizonyos mértékig vízállóak, a kialakítástól függően.


Gyors hozzáférés az érintőkijelzőhöz

A szilikon tokon keresztül az érintőkijelzőhöz is kiválóan hozzáférhetünk, hiszen nem csak a telefon hátulját képesek megvédeni, hanem a kijelzőt is. Az érintőkijelző kényes és nehéz része a telefonnak, a gyakori használat karcolásokhoz, lepattogott részekhez vezet, illetve összegyűjti a zsírt, izzadtságot és port. A kijelzőt takaró szilikon réteg képes megvédeni azt a különféle elemek ellen, mindezt úgy, hogy nem akadályozza vagy hátráltatja annak használatát. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem mindegyik szilikon tok rendelkezik kijelző-védővel, amennyiben ez egy fontos szempont a vásárlásnál, érdemes ezt ellenőrizni. Néhány tok csak a telefon hátulját és oldalát védi.

Hő- és porálló

A szilikon kiváló hőálló és alacsony hővezető tulajdonsággal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a szilikon tokok kiváló védelmet nyújtanak magas hőmérsékleti viszonyok között, ideális tehát az alkalmazásuk, ha melegebb éghajlatra megyünk nyaralni, vagy a melegebb napokon otthon. Ugyancsak biztonságosan alkalmazható magas hőmérsékletű munkakörnyezetben is. A felülete nem lesz forró, érinthető marad, a hő egyszerűen elszáll a telefonból a tokon keresztül. A régi szilikon tokok még összegyűjtötték a port és szöszt, viszont a legtöbb mai modern szilikon tok már nem ilyen. A por-taszító szilikon tokok minimálisra csökkentik a felületre tapadó por, kosz és szennyeződés mennyiségét. Ennek a praktikus tulajdonságnak köszönhetően a telefonunk sokáig olyan ragyogóan nézhet ki, mintha új lenne.

Tartós anyag

A szilikon tokok általában tartósak, és nem szakadnak, vagy egyéb hasonló módon károsodnak. Antimikrobiális tulajdonsággal rendelkeznek, és legtöbbjük mosható. Mindezeknek köszönhetően kellőképp tartósak. A legtöbb szilikon tok nagyon rugalmas és tartós, azonban a kristály-szilikonból készült típusok kevésbé rugalmasak, és merevebbek. Ezek a tokok az anyag összetételéből adódóan keményebbek, így egyúttal tartósabbak és ellenállóbbak.

Kellemes tapintás, csúszásmentes fogás

A szilikon tokok puhábbak a legtöbb toknál, különösen a kemény műanyag és fémtokoknál, és a puha mobiltokok gyártásához használt legtöbb anyaghoz képest is lágyabbak. Kellemes az érintése és kezelése, megfelelő és kényelmes a tapadása, ami részben a szilikon csúszásgátló tulajdonságából fakad. A biztosabb tapadás sok olyan balesetet előzhet meg, amely a telefon leejtéséből adódik.

Esztétikus megjelenés

A szilikon tokok általában azok tetszését nyerik el, akik a „kevesebb néha több” szemlélet alapján keresnek tokot. Karcsú, minimalista megjelenésében nehéz hibát találni. A divat és a csúcstechnológia kombinációjaként a szilikon tokok kiváló kiegészítőként szolgálnak minden környezetben, az üzleti élettől az éjszakai klubokig. A szilikon tokok az igényeknek megfelelően lehetnek diszkrét megjelenésűek, a klasszikus külalakot sok esetben a fekete, kék, piros vagy átlátszó színek adják. Ugyanakkor a vidám és élénk színek széles skálájában is kaphatóak, például élénk rózsaszín vagy narancssárga színben azoknak, akik szeretnének egy kicsit kitűnni a tömegből. Ezen kívül számos mintából és anyagból válogathatunk.

Többféle külső kialakítás

A legegyszerűbb szilikon tokoknak nincsenek olyan kiegészítőik, mint például övcsat, fogantyú vagy pántok, amelyekkel az övre vagy egyéb helyre lehetne rögzíteni azt. Ennek köszönhetően a lehető legegyszerűbb és legvisszafogottabb a megjelenésük. Ugyanakkor, ha valakinek szüksége van ezekre a kiegészítőkre, számos olyan szilikon tok található a piacon, amely rendelkezik ezekkel. Mivel a szilikon tokok rendkívül pontosan illeszkednek, kevés esély van arra, hogy telefonunk kiesne belőle, vagy leesne, így ez a megoldás kiválóan megfelel azoknak, akik mindig úton vannak, vagy aktív életmódot folytatnak.

Alacsony ár - olcsó és tartós megoldás

A szilikon tokok olcsóbbak a kemény műanyagból vagy az egyéb puha műanyagból – mint például a hőre lágyuló poliuretán (TPU) – készült tokoknál, vagy az olyan drágább anyagoknál, mint a bőr. A legtöbb darab nagyon pénztárcabarát, ami kedvez azoknak, akik szeretik rendszeresen cserélgetni, váltogatni a tokokat. A kristály-szilikonból vagy egyéb magas minőségű szilikonból készült tokok valamivel drágábbak. A márkajelzéssel ellátott tokok általában szintén drágábbak, mint az anélküliek, így ha a spórolás a cél, érdemes körülnézni, hogy kapható-e utángyártott változat az adott tokból.

Mobiltelefonra való szilikon tokok a Tokbolt.hu-n

A Tokbolt.hu-n több száz találat van a szilikon mobiltelefon tokokra. A szilikon mobiltelefon tokok listázását az weboldal tetején lévő keresőfunkción keresztül is meg lehet találni. Néhány példa a keresőszavak hatékony használatára a „Lumia 620 szilikon tok”, „Galaxy S3 szilikon tok” vagy „Xperia szilikon átlátszó tok”. Az ennél általánosabb keresések lehet, hogy sokkal több találatot hoznak, azok azonban nem lesznek mind relevánsak. A keresőszavak pontosabb használata kevesebb találatot eredményez, melyek megfelelőbbek, de ugyanakkor így néhány releváns találat is kieshet.


Konklúzió

A szilikon tokok óriási választékban kaphatóak, a különböző stílusú és megjelenésű tokok között találhatunk egyszerűbb, visszafogott átlátszó tokokat, vagy élénk rózsaszínűt, de akár olyan komplexebb terméket is, amelyen övcsatok és pántok is találhatók. A szilikon tokok számos pozitívummal és előnnyel rendelkeznek az egyéb típusú tokokhoz képest. A szilikon tokok legfőbb vonzereje a szoros illeszkedés, amely karcsúvá és feszessé teszi azokat. Megfelelő védelmet nyújtanak a becsapódás ellen, emellett hőálló és portaszító tulajdonságokkal is rendelkeznek, és sok esetben még vízállóak is. Jó a tapintásuk, a tapadásuk, és tartósak. A minimalista vagy a színpompás design kedvelőit egyaránt megnyerve a szilikon tokok a legtöbb esetben igen kedvező áron kaphatóak.