Miért érdemesebb inkább szilikon tokot választani bőr vagy műanyag tok helyett?

Funkcionalitás

A szilikon tokokat általában úgy tervezik, hogy azok állandóan a telefonhoz rögzülve maradnak. A fontosabb gombok és kapcsolódási pontok eléréshez a megfelelő helyen vannak kihagyva lyukak, amellyel időt spórolunk, ha gyorsan és kényelmesen szeretnénk hozzáférni telefonunkhoz. A legtöbb bőr tokot részben vagy teljes egészében el kell távolítani ahhoz, hogy az általa védelmezett telefont használhassuk.

Folyamatos védelem

Mivel a legtöbb műanyagból vagy bőrből készült tokot részben vagy teljesen el kell távolítani, a telefon kiszolgáltatott helyzetbe kerül a használat során. A szilikon tokok azonban ritkán akadályozzák a telefon természetes használatát, ami azt jelenti, hogy a tok folyamatosan védi a készüléket.

Könnyű súly

A szilikon könnyű súlyú anyag, így nem növeli a tok és az általa védett telefon együttes súlyát. Mivel az emberek többsége a zsebében tartja a telefonját, ez egy igen pozitív tulajdonság.

Természetes ütközés-elnyelő

A szilikon ebben a gumiszerű formában olyan mértékben párnázza ki a telefont, ami minden esetre védelmet nyújt; az ütközés-elnyelő tulajdonsága megvédi a telefon szerkezetét a leesésből és becsapódásból keletkező károk ellen.

Ár

A műbőr és valódi bőr telefontokokról mindenki tudja, hogy drágák, a szilikon tehát egy megfizethetőbb védelmet szállít megoldásul. A szilikon tokokat sokszor hármasával árulják, így még olcsóbbá válhat a tokok igény szerinti cserélése. A neoprén tokok továbbra is olcsóbbak, és a szilikonhoz hasonló számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.