A mobiltelefon tokok gyártása során használt anyagtípusok

Bőr tokok

A legtöbb mobiltelefon tok műbőrből készül – ez egy olyan ember által gyártott anyag, ami azt a látszatot kelti, mint a valódi marhabőr. A bőr mobiltelefon tokok sima felületűek, és viszonylag egyszerű a tisztán tartásuk. Számos bőrből készült tok ki van párnázva, hogy védettséget nyújtson az ütődések ellen. A valódi bőr drágább, viszont sokkal tartósabb, az anyag kevésbé fog megrepedni, karcolódni vagy szakadni.

Műanyag tokok

A műanyag tokokat az emberek leginkább azért választják, hogy megvédjék a mobiltelefon szerkezetét – ez fontos lehet kinti tevékenységek végzése közben, például építkezési területeken. A mobiltelefon hátlapokat gyakran készítik műanyag keverékekből.

Szilikon tokok

A szilikon egy olyan ember által készített anyag, amely folyadék, zselé és műanyag formájában állítható elő. A szilikon telefontokokat gyakran úgy tervezik, hogy pontosan rásimuljanak a telefon vonalaira, amelyet védelmeznek – úgy, ahogy a természetes gumi is tenné. Ez az anyag könnyű és rugalmas, ütközés-elnyelő tulajdonságának köszönhetően pedig igen népszerű az okostelefon-tulajdonosok körében. A neoprén egy hasonló, azonban olcsóbb anyag, amely a szilikon több pozitív tulajdonságát is hordozza.

Szövet tokok

Az újdonságok között találhatóak pamutból, poliészterből vagy gyapjúból készült mobiltelefon tokok is, ezek azonban kevés védelmet nyújtanak a becsapódás ellen.